Facebook afbeelding

Profielkeuzetest

Profielkeuzetest HAVO / VWO

N

Maak de profielkeuzetest en krijg antwoord op de volgende vragen:

N

Welke sector vindt ik het meest interessant?

N

Welke studies vindt ik inhoudelijk het interessantste?

N

Welke twee profielen sluiten het beste aan bij mijn interesse?

€75,-

profiel

Profielkeuze, elk HAVO of VWO leerling krijgt er mee te maken. Maar wist je dat de profielkeuze die jij nu moet maken veel invloed kan hebben op jouw toekomstige studiemogelijkheden?

En dan denk je misschien, ‘maar ik weet nog helemaal niet wat ik wil gaan studeren’. Dat begrijpen wij bij Studiekeuze Expert heel goed! Daarom heeft Studiekeuze Expert een profielkeuzetest ontwikkeld die jouw interesse meet in de studies die er zijn in Nederland. En op basis van jouw studie-interesse worden twee passende profielkeuzes aan jou voorgesteld. Hierdoor voorkom je dat je later tijdens je studiekeuze merkt dat je interessante studies niet kan kiezen omdat je eerder de verkeerde profielkeuze hebt gemaakt! Klinkt dat niet als een uitstekend idee?

Waarom de profielkeuzetest van Studiekeuze Expert?

Vaak zien wij dat leerlingen hun profielkeuze maken op basis van de vakken die ze makkelijk vinden of docenten die ze graag mogen. Ook zien we dat veel profielkeuzetesten zich alleen maar richten op de vakken die een leerling leuk vindt. Dit zorgt vaak voor een profielkeuze die de leerling heel leuk vindt, het nadeel hiervan kan zijn dat je dan later tijdens je studiekeuze erachter komt dat je dat ‘net ieder minder leuke vak’ toch nodig hebt voor de studie die je graag wilt gaan doen! Daarom is de profielkeuzetest van Studiekeuze Expert zo ingericht dat het kijkt naar de studierichtingen die je leuk gaat vinden. Aan de hand daarvan wordt een resultaat geformuleerd waarin staan welke profielen het beste bij jou zouden passen!

Hoe werkt de profielkeuzetest?

Onze profielkeuzetest is een adaptieve test, dat betekent dat de test zich aanpast aan de antwoorden die jij geeft. Blijkt bijvoorbeeld in het eerste deel van de test dat de sector economie jou niet zo ligt, dan krijg je hier in het tweede deel van de test geen vragen over. Het invullen van de profielkeuze test duurt ongeveer 45 minuten.

Resultaat

Nadat de profielkeuzetest is afgerond ontvang je gelijk de uitslag van de test. Dit is een persoonlijke rapportage waarin je in een overzicht kan zien welke studies je het meest interessant vindt en welke profielen hier het beste op aansluiten.

Klik op de onderstaande knop en bekijk een voorbeelduitslag van de profielkeuzetest, dit zal je een nog beter inzicht geven in wat de profielkeuzetest van Studiekeuze Expert inhoud.

Hoe maak je de profielkeuzetest?

Stap 1

Klik op de knop ‘maak profielkeuzetest’ en ga door

Stap 2

Vul uw gegevens in en ga door naar betalen

Stap 3

Betaal met iDeal of maak het bedrag zelf over

Stap 4

U krijgt een mail met toegang tot de profielkeuzetest

Stap 5

Hulp nodig? Wij staan u graag te woord.  KLIK HIER

Veel gestelde vragen

Hoe lang duren de testen?

Onze profielkeuzetest duurt ongeveer 45 minuten
Onze studiekeuzetest duurt ongeveer 2.5 uur
Onze persoonlijkheidstest duurt ongeveer 1 uur

Hoe ontvang ik een test?

Na een succesvolle betaling krijg je direct een e-mail toegestuurd met daarin de factuur. Na ongeveer vijf minuten krijg je een mail met een link naar de test en jouw unieke inloggegevens. Na 15 minuten nog steeds niets ontvangen? Controleer eerst je spam map. Nog steeds niks gevonden? Neem contact met ons op. Onze experts kijken graag met je mee!

Een goede profielkeuze begint hier!

Maak profielkeuzetestLees meer