Facebook afbeelding

Studiekeuzetest

N

Maak de studiekeuzetest en krijg antwoord op de volgende vragen:

N

Welke studie vind ik inhoudelijk het meest interessant?

N

Welke studies passen het beste bij mij?

€250

Studiekeuze Expert meet jouw specifieke interesse in MBO/HBO en WO-opleidingen in Nederland. Op basis van een onderzoek naar het curriculum van de eerste twee jaar van elke opleiding weten wij precies welke vakken, opdrachten en onderwerpen er per opleiding aan bod komen. Met die informatie meten wij jouw interesse in de vervolgopleidingen in Nederland. Dat is de kwaliteit waar Studiekeuze Expert voor staat. Wacht niet en start vandaag nog met het maken van jouw studiekeuze!

Wat zeggen onze klanten?

“Deze testen hebben mij enorm geholpen met het kiezen van de juiste studie. Dankzij het studiekeuze traject van Studiekeuze Expert volg ik nu met veel plezier de opleiding verpleegkunde.”

Veerle

Waarom gaat studiekeuze vaak fout?

We zien dat 30% van de studenten in het eerste jaar van hun opleiding uitvallen. In het tweede jaar stopt nog eens 20% en van de studenten die de eindstreep wel halen zegt 20% een verkeerde studiekeuze gemaakt te hebben.

De reden van deze hoge uitvalcijfers is vaak dat studenten kijken naar een beroep dat ze denken leuk te gaan vinden. Ze gaan dan op zoek naar een studie die ze richting dit beroep helpt maar komen er tijdens de opleiding achter dat de vakken en opdrachten die ze krijgen niet aansluiten bij hun verwachtingen en interesses.

Daarom heeft Studiekeuze Expert besloten om weg te blijven van beroepskeuze en te focussen op de inhoud van een studie. Zo kom je op een opleiding met vakken en onderwerpen die je daadwerkelijke interessant gaat vinden.

Hoe kan de studiekeuzetest van Studiekeuze Expert jouw interesse meten?

Voor de studiekeuzetest van Studiekeuze Expert is er onderzoek gedaan naar het curriculum van de eerste twee jaar van alle opleidingen in Nederland. Op basis van dit onderzoek zijn 6 vragen per opleiding geformuleerd die kunnen meten of jij deze studie interessant of niet interessant gaat vinden.

De test is opgedeeld in twee delen:

In deel 1 onderzoeken wij alle 51 studiesectoren. Zo kunnen we ligt filteren in welke sectoren je interesse hebt en in welke sectoren je geen interesse hebt.

In deel 2 komen alle ‘oninteressante sectoren’ niet meer aan bod en gaan we alle studies uit de overige studiesectoren dieper onderzoeken. Dit wordt gedaan aan de hand van de 6 vragen geformuleerd op basis van het onderzoek naar de inhoud van alle studies.

Op deze manier kan de studiekeuzetest heel specifiek meten welke studies aansluiten bij jouw interesse en welke studies dit niet doen. Zo zorg je ervoor dat je een opleiding start met onderwerpen die je daadwerkelijk interessant gaat vinden. Dit zal de kans van slagen enorm vergroten.

Resultaat

De uitslag van de studiekeuzetest is eenvoudig en overzichtelijk. Er komt een lijst uit met alle onderzochte studies met daarnaast een score van 0 tot 100. Score 0 is totaal niet interessant en score 100 is super interessant. Zo kan je zonder expertise heel makkelijk de uitslag van de studiekeuzetest begrijpen. De test helpt je om in een paar uur tijd honderden studies te onderzoeken.

Klik op de onderstaande knop om een voorbeeld te zien van de studiekeuzetest.

Stap 1

Kies jou niveau en klik op ‘start studiekeuzetest’.

Stap 2

Vul uw gegevens in en ga door naar betalen.

Stap 3

Betaal met iDeal of maak het bedrag zelf over.

Stap 4

U krijgt een mail met toegang tot de studiekeuzetest.

Stap 5

Hulp nodig? Wij staan u graag te woord.  KLIK HIER

Hoe maak je de studiekeuzetest?

Veel gestelde vragen

Hoe lang duren de testen?

Onze profielkeuzetest duurt ongeveer 45 minuten
Onze studiekeuzetest duurt ongeveer 2.5 uur
Onze persoonlijkheidstest duurt ongeveer 1 uur

Hoe ontvang ik een test?

Na een succesvolle betaling krijg je direct een e-mail toegestuurd met daarin de factuur. Na ongeveer vijf minuten krijg je een mail met een link naar de test en jouw unieke inloggegevens. Na 15 minuten nog steeds niets ontvangen? Controleer eerst je spam map. Nog steeds niks gevonden? Neem contact met ons op. Onze experts kijken graag met je mee!

Een goede studiekeuze begint hier!

Maak studiekeuzetestLees meer