Facebook afbeelding

Studiekeuzetest

Een studiekeuze die met plezier wordt afgerond leidt tot een succesvolle carrière!

De wereld van nu is continu in beweging. Dit vraagt om professionals die flexibel mee bewegen. Wij geloven dat je studiekeuze niet bepalend is voor waar je de rest van je leven werkt, maar het helpt je te ontdekken wie jij bent en kan zijn als professional. De juiste eerste stap zetten kan een jarenlange zoektocht voorkomen. Wij helpen je hier graag bij!

Veel studiekeuze adviezen gaan uit van vaststaande beroepsinhoud, terwijl deze juist veranderlijk zijn. We helpen je keuzen uit de ruim 200 MBO en 450 HBO/WO studies, waarbij we ons richten op een bij jouw passende studiekeuze inhoud.

Voor wie is een studiekeuze advies bedoelt?

  • voor jongeren die in de laatste 2 jaren zitten van hun middelbare school
  • Voor jongeren die vast zijn gelopen op hun huidige studie
  • Voor jongeren die onzeker zijn over hun eigen onderscheidende kwaliteiten en hier graag meer inzicht in willen ontvangen
  • Voor jongeren die nooit hebben gestudeerd maar werken en nu graag alsnog een studie willen volgen
  • Voor jongeren van het vmbo, havo en het vwo
  • Voor jongeren die twijfelen over welke school of vorm van onderwijs bij hun past
Oftewel ons keuze advies is geschikt voor jou op welk punt je ook staat.

Studiekeuzetraject

N

Volg het studiekeuzetraject en krijg antwoord op de volgende vragen:

N

Welke studies vindt ik het meest interessant?

N

Welke studie past het beste bij mijn persoonlijkheid?

N

Welke school past het beste bij mij?

N

€495,-

studiekeuzetraject

Persoonlijk Studiekeuzetraject. 

Tijdens ons coachingstraject wordt je individueel begeleid tijdens het doorlopen van je keuze fase. Dit doen we door een combinatie twee testen, waarbij middels een adviesgesprek bij jouw thuis of op locatie  kijken welke twee tot drie opleidingen het best passend zijn. Dit doen we door de combinatie te maken tussen wat het best past bij jouw interesse en persoonlijkheid. Daarnaast geven we je advies over de beste aanbieders (scholen) van jouw favoriete studies.

stappenplan-mob

Wat is de persoonlijkheidstest?

Deze test geeft inzichten in je kwaliteiten en uitdagingen. Het helpt je ontdekken in welke omgeving jij het beste tot bloei komt en wat je nodig hebt om een studie tot een succes te maken. De uitslag geeft je houvast in wie jij bent als professional en helpt jou om jezelf beter te begrijpen, een keuze te maken afgestemd op jouw persoonlijkheid en een school die past bij wat jij nodig hebt om je studie tot een succes te maken.

Studie interessetest

N

Maak de studiekeuzetest en krijg antwoord op de volgende vragen:

N

Welke studie vind ik inhoudelijk het meest interessant?

N

Welke studies passen het beste bij mij?

€250,-

studie interessetest

Wat is de studie interesse test?

Deze test meet je interesse voor de inhoud van de eerste twee studiejaren van alle vervolgopleidingen in Nederland passend bij jouw niveau. Dit gebeurt door een trechter systeem waarbij je eerst een aantal sectoren selecteert die jij intressant vind waarop vervolgens vragen volgen passend bij studies binnen deze sector. In de uitslag krijgen vervolgens alle opleidingen een interesse score van 0 -100. Er wordt bewust voor de inhoud van de eerste twee jaar gekozen omdat je hier de basis meekrijgt van de studie. De uitval in de eerste 2 jaar is grootst deze twee jaren zijn dus cruciaal. Deze test maak je op het studie niveau passend bij jouw middelbare school niveau. 

Hoe meet de ”studie intressetest” jou studie voorkeur?

Voor de studiekeuzetest van Studiekeuze Expert is er onderzoek gedaan naar het curriculum van de eerste twee jaar van alle opleidingen in Nederland. Op basis van dit onderzoek zijn 6 vragen per opleiding geformuleerd die kunnen meten of jij deze studie interessant of niet interessant gaat vinden.

De test is opgedeeld in twee delen:

In deel 1 onderzoeken wij alle 51 studiesectoren. Zo kunnen we ligt filteren in welke sectoren je interesse hebt en in welke sectoren je geen interesse hebt.

In deel 2 komen alle ‘oninteressante sectoren’ niet meer aan bod en gaan we alle studies uit de overige studiesectoren dieper onderzoeken. Dit wordt gedaan aan de hand van de 6 vragen geformuleerd op basis van het onderzoek naar de inhoud van alle studies.

Op deze manier kan de studiekeuzetest heel specifiek meten welke studies aansluiten bij jouw interesse en welke studies dit niet doen. Zo zorg je ervoor dat je een opleiding start met onderwerpen die je daadwerkelijk interessant gaat vinden. Dit zal de kans van slagen enorm vergroten.

Resultaat

De uitslag van de studiekeuzetest is eenvoudig en overzichtelijk. Er komt een lijst uit met alle onderzochte studies met daarnaast een score van 0 tot 100. Score 0 is totaal niet interessant en score 100 is super interessant. Zo kan je zonder expertise heel makkelijk de uitslag van de studiekeuzetest begrijpen. De test helpt je om in een paar uur tijd honderden studies te onderzoeken.

Klik op de onderstaande knop om een voorbeeld te zien van de studiekeuzetest.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duren de testen?

Onze profielkeuzetest duurt ongeveer 45 minuten
Onze studiekeuzetest duurt ongeveer 2.5 uur
Onze persoonlijkheidstest duurt ongeveer 1 uur

Hoe ontvang ik een test?

Na een succesvolle betaling krijg je direct een e-mail toegestuurd met daarin de factuur. Na ongeveer vijf minuten krijg je een mail met een link naar de test en jouw unieke inloggegevens. Na 15 minuten nog steeds niets ontvangen? Controleer eerst je spam map. Nog steeds niks gevonden? Neem contact met ons op. Onze experts kijken graag met je mee!