Facebook afbeelding

Team

Wij zijn een team enthousiaste professionals met elk onze eigen ervaring en verhaal. Dit maakt ons tot een krachtige organisatie die beschikbaar is voor het hele land. Wij werken vanuit dezelfde visie en missie maar ieder met onze eigen kleur. 

We kijken ernaar uit jou te ontmoeten en een onderdeel te zijn van een keuze die het begin vormt van jouw carrière. 

Deborah Antwan

Deborah Antwan

Adviseur

Ik heb 7 jaar ervaring in het werken met jongeren.  Ik ben opgeleid tot sociale hulpverlener in de jeugdzorg. Ik ben werkzaam geweest in betaalde functies en vrijwilligerswerk waarin ik in aanraking ben geweest met jongeren en diverse hulpvragen.  Hierbij heb ik gewerkt met allerlei diverse culturele achtergronden en problematieken. Hieruit heb ik een passie ontwikkeld en dat is jongeren helpen door hun laatste fase van hun brein ontwikkeling zonder dat ze zichzelf verliezen. Deze samenleving vraagt op veel gebieden teveel van jongeren waardoor het aantal zelfdodingen en burnout onder jongeren blijft stijgen. Een grote oorzaak hiervan is het gebrek aan het vermogen om een goede keuze te maken. Dit maakt dat jongeren vaak verdwaald raken in een web van keuzes en de bekende weg of de weg vanuit vrienden kiezen. De meeste problemen ontstaan in de laatste fase van de middelbare school in de overgang naar goed passend vervolg onderwijs, hier heb ik dan ook een passie voor ontwikkeld. Ik geloof in oprechte één op één aandacht. Ik geloof dat jongeren wel degelijk een weloverwogen  keuze kunnen maken als ze daar een paar simpele handvaten voor aangereikt krijgen en even bewust stil gezet worden bij hun keuze.  

Het geeft mij een overweldigend gevoel van dankbaarheid als ik aan het eind van een sessie een jongeren op weg heb geholpen naar zelf ontwikkeling door een opleiding te  helpen kiezen die past bij zijn/haar karakter en interesses. Het allerleukste is als je hierbij ook nog een opleiding mee kunt geven waar de ouders en een jongeren zelf niet aan hadden gedacht. Dit zorgt voor verbreding van de horizon. 

Ik heb zelf al op jonge leeftijd coaching en begeleiding ontvangen en daar ben ik tot de dag van vandaag dankbaar voor. Het heeft mij veel zelfkennis opgeleverd en mij behoed voor een aantal verkeerde afslagen. Ik profiteer daar vandaag de dag nog steeds van in sollicitatie gesprekken of in het maken van belangrijke levens keuzes. Ik geef jou ook graag deze kans. Schroom niet contact op te nemen.

Stell

Daniëlle Stell

Adviseur

Op jonge leeftijd vond ik het moeilijk om mijn studiekeuze al te maken, omdat ik eigenlijk nog geen antwoord had op vragen als; wie ben ik, wat zijn mijn kwaliteiten en wat wil ik in een studie? Omdat ik het antwoord op onder andere deze vragen niet wist koos ik de verkeerde studies wat uiteindelijk veel tijdverlies en frustraties bracht. Ik help jullie graag om wèl al antwoorden op dit soort vragen te vinden en hiermee een weloverwogen studie keuze te kunnen maken,

Ik wil samen met jou kijken waar jouw vlammetje van gaat branden. Wie ben je? Wat zijn je kwaliteiten en je drijfveren? Ik geloof erin dat als je iets doet wat je leuk vindt, en waar goed in bent, je met plezier je opleiding af gaat ronden en met plezier naar je werk zult gaan. We gaan samen aan de slag om te kijken wat dit voor jou is, zodat je met enthousiasme en vertrouwen aan je studie kan beginnen!

Mijn levensquote in 1 zin is: To help people to discover their purpose, so they will become successful in it. 

Om mensen te helpen ontdekken wie ze zijn en waarvoor ze geboren zijn, zodat zij succesvol zullen zijn. 

 

Karam Antwan

Karam Antwan

Mede-eigenaar, Adviseur

Ik heb 10 jaar werkervaring met jongeren vaak in vrijwillige setting en de vraag die daar telkens naar voren blijft komen is ik weet niet wat in de toekomst wil doen.

Als het pad wat de overheid voor je heeft uitgestippeld van lagere onderwijs en middelbaar onderwijs voorbij is blijft er vaak een groot vraagteken achter.

Deze vraag hangt nauw samen met de vraag wie ben ik als persoon, wat zijn mijn krachten en valkuilen. Dit is voor veel jongeren nog lastig om te beschrijven.

Dit maakt dat jongeren vaak kiezen voor de bekende weg,  de beroepen die ze kennen vanuit hun omgeving. Als een jongeren ook gevoel is voor groepsdruk wordt het soms de opleiding van een goede vriend of vriendin, de baan met het meeste inkomen of de baan waar in hun omgeving tegenop gekeken wordt.

Ik herken veel van bovenstaande in mijn eigen levensloop. Vanuit mijn achtergrond waren er 3 beroepen die het meeste aanzien hadden, dokter, architect of advocaat. Ik besloot zonder persoonlijke onderbouwing architect te worden.

Daarnaast was ik door het school systeem ook nog eens op MBO 3 ingedeeld waardoor ik mij door 3 studies heb moeten worstelen. Toen ik uiteindelijk op het werkveld aan de slag was paste het beroep totaal niet bij mijn persoonlijkheid.

Mijn levensmissie is vanuit hier geworden een ander dit besparen. Had ik die persoon maar gehad die naast mij had kunnen staan in het maken van deze keuze en het begrijpen van het schoolsysteem.

Ik wil geen advies geven via de makkelijke weg, en ik wil niet adviseren wat een jongeren kent. Ik wil de uitdaging van de zoektocht aangaan en samen opzoek naar die studie die past bij de persoonlijkheid en interesses.

Dit zodat de persoonlijkheid op de studie nog verder ontwikkelt kan worden en vanuit daaruit iemand kan beginnen met een zelfverzekerd gevoel aan zijn weg als “werkende”.