Facebook afbeelding

Studiekeuzetraject

N

Volg het studiekeuzetraject en krijg antwoord op de volgende vragen:

N

Welke studies vindt ik het meest interessant?

N

Welke studie past het beste bij mijn persoonlijkheid?

N

Welke school past het beste bij mij?

N

€495,-

Studiekeuze Expert meet jouw interesse in de MBO, HBO en WO opleidingen in Nederland. Met behulp van een wereldwijd geaccepteerde persoonlijkheidstest, herschreven voor jongeren, matchen we jouw studie-interesse aan jouw persoonlijkheid. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste school. Zo start jij een opleiding die je interessant vindt en die past bij jouw persoonlijkheid. Tevens kijken we met elkaar naar de beste aanbieder van deze specifieke opleiding!

Wat zeggen onze klanten?

“Deze testen hebben mij enorm geholpen met het kiezen van de juiste studie. Dankzij het studiekeuze traject van Studiekeuze Expert volg ik nu met veel plezier de opleiding verpleegkunde.”

Veerle

Waarom gaat studiekeuze vaak fout?

We zien dat 30% van de studenten in het eerste jaar van hun opleiding uitvallen. In het tweede jaar stopt nog eens 20% en van de studenten die de eindstreep wel halen zegt 20% een verkeerde studiekeuze gemaakt te hebben.

De reden van deze hoge uitvalcijfers is vaak dat studenten kijken naar een beroep dat ze denken leuk te gaan vinden. Ze gaan dan op zoek naar een studie die ze richting dit beroep helpt maar komen er op de opleiding achter dat de vakken en opdrachten die ze krijgen niet aansluiten bij hun verwachtingen en interesses.

Daarom heeft Studiekeuze Expert besloten om weg te blijven van beroepskeuze en te focussen op de inhoud van een studie. Zo kom je op een opleiding met vakken en onderwerpen die je daadwerkelijke interessant gaat vinden.

Ook zien we dat de kwaliteit van de opleiding vaak een rol kan spelen. Per school kan de kwaliteit van de opleiding verschillen en ook dit wordt meegenomen in het studiekeuzetraject van Studiekeuze Expert.

Hoe kan de studiekeuzetest van Studiekeuze Expert jouw interesse meten?

Voor de studiekeuzetest van Studiekeuze Expert is er onderzoek gedaan naar het curriculum van de eerste twee jaar van alle opleidingen in Nederland. Op basis van dit onderzoek zijn 6 vragen per opleiding geformuleerd die kunnen meten of jij deze studie interessant of niet interessant gaat vinden.

De test is opgedeeld in twee delen:

In deel 1 onderzoeken wij alle 51 studiesectoren. Zo kunnen we ligt filteren in welke onderwerpen je interesse hebt en in welke onderwerpen je geen interesse hebt.

In deel 2 komen alle ‘oninteressante sectoren’ niet meer aan bod en gaan we alle studies uit de overige studiesectoren dieper onderzoeken. Dit wordt gedaan aan de hand van de 6 vragen geformuleerd op basis van het onderzoek naar de inhoud van alle studies.

Op deze manier kan de studiekeuzetest heel specifiek meten welke studies aansluiten bij jouw interesse en welke studies dit niet doen. Zo zorg je ervoor dat je een opleiding start met onderwerpen die je daadwerkelijk interessant gaat vinden. Dit zal de kans van slagen enorm vergroten.

Een persoonlijkheidstest speciaal voor jongeren:

Studiekeuze Expert meet jouw persoonlijkheid aan de hand van de ‘Big Five’ specifiek herschreven voor jongeren. Dit is een wereldwijd geaccepteerde en veelgebruikte persoonlijkheidstest die perfect de persoonlijkheid van jongeren in kaart kan brengen. Met behulp van deze persoonlijkheidstest kunnen onze Studiekeuze Experts jouw studie interesse matchen aan jouw persoonlijkheid. Daarnaast zal dit een stuk inzicht geven in jouw kwaliteiten en valkuilen.

Resultaat:

Met het studiekeuzetraject van Studiekeuze Expert kom je erachter welke studies je het interessantste vindt en welke van deze studies het beste passen bij jouw persoonlijkheid. Daarnaast wordt je door één van onze Studiekeuze Experts persoonlijk begeleidt bij het kiezen van de juiste school.

Zo start je een opleiding die je interessant gaat vinden, die past bij jouw persoonlijkheid en dit op een school die de opleiding in een hoge kwaliteit aanbiedt!

 

Stap 1

Klik op de knop ‘start studiekeuzetraject’ en ga door.

Stap 2

Vul uw gegevens in en betaal met iDeal of maak het bedrag over.

Stap 3

U krijgt een mail met toegang tot de testen

Stap 4

U krijgt een mail met daarin een uitnoding voor het adviesgesprek

Stap 5

Hulp nodig? Wij staan u graag te woord.  KLIK HIER

Hoe maak je de studiekeuzetraject?

Veel gestelde vragen

Hoe lang duren de testen?

Onze profielkeuzetest duurt ongeveer 45 minuten
Onze studiekeuzetest duurt ongeveer 2.5 uur
Onze persoonlijkheidstest duurt ongeveer 1 uur

Hoe ontvang ik een test?

Na een succesvolle betaling krijg je direct een e-mail toegestuurd met daarin de factuur. Na ongeveer vijf minuten krijg je een mail met een link naar de test en jouw unieke inloggegevens. Na 15 minuten nog steeds niets ontvangen? Controleer eerst je spam map. Nog steeds niks gevonden? Neem contact met ons op. Onze experts kijken graag met je mee!

Een goede studiekeuze begint hier!

Start studiekeuzetrajectLees meer